AAU logo

news

AAU SPORT SCIENCES LØFTER DANMARKS NYE IDRÆTSMØDE

AAU SPORT SCIENCES LØFTER DANMARKS NYE IDRÆTSMØDE

Danmark har fået sit første og eneste idrætsmøde, og Aalborg er vært for arrangementet. Idrætsmødet beskrives som hele landets fremtidige mødeplads for alle dele af idrætslivet i Danmark. AAU Sport Sciences er naturligvis en vigtig aktør på mødet.

Last modified: 23.08.2019

Idrætsmødet som fremvisningsvindue

AAU Sport Sciences er naturligvis en aktiv del af det – både på konferenceprogrammet og på det åbne program, som ikke kræver tilmelding. Lektor ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi Lars Domino Østergaard har sammensat et dedikeret team af studerende, idrætsforskere og undervisere fra forskningsgruppen Sport Sciences, som bidrager med debat, oplæg og aktive oplevelser på Idrætsmødet.

- Idrætsmødet er en gylden mulighed for, at AAU Sport Sciences kan fremvise en lille del af det, vi arbejder med. Hvad enten det er oplæg om de forskningsresultater, vi gennem undersøgelser har fundet frem til, eller demonstrationer af det udstyr, vi anvender i undervisning og til forskning, er det vigtigt, at vi er med til at markere, at AAU har et spændende og særdeles aktivt idrætsforsknings- og undervisningsmiljø, siger Lars Domino Østergaard.

- Derudover er det vigtigt, at vi viser, hvordan forskning, undervisning og praksis supplerer hinanden, og hvordan vi får teorier til at spille sammen med idrætspraksis – hvad enten det omhandler naturvidenskab, humanvidenskab eller sociologi, tilføjer han.

Oplæg, events og feedback på din styrketræningsøvelser

Sport Sciences-teamet står klar med oplæg om fysisk aktivitet i folkeskolen, motion på arbejdspladsen, præstationsfremme for løbere m.m.

Kig også forbi AAU SportsLab, der i weekenden har fået plads foran og i AAU’s Create-bygning på havnefronten. Her kan du bl.a. få feedback på din tekniske udførsel af dine styrketræningsøvelser. Mathias Vedsø Kristiansen og Gorm Rasmussen, landstrænere i styrkeløft og idrætsforskere, står klar til at teste og give gode råd. ”Hacky sack” er også på programmet – der er masser af bolde i luften i løbet af weekenden.

Vigtig mødeplatform

- Idrætsmødet får helt sikkert stor betydning for Aalborg og for universitetet fremover. Emner som idræt, sundhed og bevægelse er vigtige for os alle. Derfor er det yderst væsentligt at mødes om, og vi ser frem til at være med til at udvikle mødeplatformen de kommende år, siger Kim Dremstrup, der er institutleder på Institut for Medicin og Sundhedsteknologi.

- Samarbejde på tværs af uddannelses- og forskningsinstitutioner, idrætsklubber, forbund, sundhedsprofessionelle kan øge kvaliteten af vores samlede viden – den viden, vi skal danne inspirationsgrundlag ud fra og dele med studerende, fremtidens arbejdspladser, borgere generelt og samfundet som helhed. Og det er netop dét et møde af denne type kan, tilføjer han.

FAKTA: AKTØRERNE BAG IDRÆTSMØDET

Aalborg Kommune, som er hovedarrangør af Idrætsmødet, har i samarbejde med nationale og nordiske partnere (uddannelses- og forskningsinstitutioner, Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Idrættens Analyseinstitut (Idan), IFFD, Team Danmark m.fl.) kridtet banen op for den nye mødeplatform. Vidensdeling, erfaringsudveksling og inspiration er nøgleordene. Målet er at skabe aktivitet på tværs af brancher og fagfolk – naturligvis med borgeren i centrum. Alle dele og interessenter af idrætslivet i Danmark er inviteret til at skabe og vise 

Nyttige links

På Idrætsmødets hjemmeside kan du sammensætte dit eget program og finde praktiske oplysninger og kort over aktiviteterne. Følg også med på Facebook.

Idrætsmødet.dk
Facebook:
https://www.facebook.com/idraetsmoedet/
https://www.facebook.com/aauhealth/
https://www.facebook.com/aausportsciences/
https://www.facebook.com/aauidraet/