PROFESSOR I SMERTE INDSTILLET TIL ÆRESDOKTORGRAD PÅ AALBORG UNIVERSITET

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet indstiller professor Herta Flor til æresdoktor på Aalborg Universitet. Til daglig er hun professor og leder på Central Institute of Mental Health, Mannheim.

Last modified: 29.04.2019

Professor Herta Flor er en betydningsfuld samarbejdspartner for Institut for Medicin og Sundhedsteknologi – i særdeleshed for forskerne i grundforskningscenteret Center for Neuroplasticity and Pain (CNAP). Med sin forskning inden for smerte og smertefænomener med fokus på, hvordan hjernen processerer smerter fra kroppen, tilfører hun ny viden til instituttet.

Der hersker ingen tvivl hos Institut for Medicin og Sundhedsteknologi. Forventningerne til samarbejdet med Herta Flor er høje. Som en meget aktiv del af gruppen af forskere, som stod bag ansøgningen til Danmarks Grundforskningsfond, har Herta selv været med til at bygge fundamentet til grundforskningscenteret CNAP. En stærkere formel tilknytning til centeret vil kunne udløse et endnu tættere og omfangsrigt samarbejde.

- Vores samarbejde med Herta Flor er essentielt for CNAP, instituttet og fakultetet som helhed. Herta udgør et stort aktiv for vores forskning inden for hovedområderne smerte og neuroplasticitet, og også på mere specifikke områder såsom overgangen fra akut til kronisk smerte og interaktion mellem hjerne og adfærd. Hertas bidrag til at skabe sammenhæng mellem vores institutioner gavner begge parter – og ikke mindst ph.d.-studerende. Det er derfor med stor fornøjelse, at vi nominerer Herta Flor til æresdoktorgraden ved Aalborg Universitet, udtaler institutleder Kim Dremstrup.

Herta Flor har medvirket til at opbygge samarbejdet mellem forskere ved Aalborg Universitet og Central Institute of Mental Health, Mannheim, hvor hun er leder. Dette har bl.a. åbnet døre for forskningsophold for ph.d.-studerende. Desuden bidrager hun som ph.d.-medvejleder og i diverse kursussammenhænge.

Herta Flors CV vidner om en imponerende karriere og videnskabelig produktion. Hertas H-index i Scopus er nu nået 86. Hun er citeret mere end 27.000 gange fordelt på mere end 475 peer-reviewed publikationer, og har desuden leveret et højt antal bidrag til bøger. Listen over awards, medlemskaber og diverse poster i prominente videnskabelige organisationer – f.eks. The International Association of Pain og European Research Council – er også lang.

Herta Flor afholder gæsteforelæsning på Institut for Medicin og Sundhedsteknologi den 3 .maj 2019 fra kl. 10.30 til kl. 11.30.