ROCHE KØBER AAU-SPINOFF-VIRKSOMHEDEN OBI MEDICAL APS

AAU-spinoff-virksomheden OBI Medical, som blandt andet har udviklet en metode til smertefri blodprøver, er netop blevet opkøbt af en af verdens største biotek-virksomheder Roche.

Last modified: 25.05.2020

Forskerteamet bag OBI Medical ApS udviklede en teknologi til blodgasanalyse og blev førende inden for implementering af den digitale diagnosticeringsmetode v-TAC i klinisk praksis. En blodgasanalyse udføres typisk på intensivafdelinger, operationsstuer og skadestuer, hvor der er behov for både hurtige og præcise resultater. Med Roche v-TAC metoden er muligt f.eks. at måle lungefunktion uden at udsætte patienter for smertefulde nåleprik i arterien. Softwaren bag metoden gør, at data fra en normal blodprøve (perifer venøs) konverteres til arterielle værdier, dvs. svarende til en blodprøve trukket direkte fra en patients arterie.

OBI Medical ApS blev stiftet i 2002 af en gruppe forskere og klinikere fra Aalborg Universitetshospital og fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet. OBI Medical ApS er nu opkøbt og diagnosticeringsmetoden Roche v-TAC vil blive udbredt yderligere til gavn for sundhedspersonale og patienter verden over - og vil også bidrage under COVID-19-pandemien.

Læs hele pressemeddelelsen fra Roche her.

Roche v-TAC kan bidrage under COVID-19-pandemi

Efter købet af OBI Medical ApS har Roche indført diagnosticeringsmetoden Roche v-TAC, som under den nuværende COVID-19 pandemi kan bidrage til forenkling af screeningen, diagnosticeringen og overvågningen af patienter med åndedrætsbesvær og således bidrage til sundhedspersoners vurdering af sværhedsgraden af sygdommen og fremskyndelse af behandlingen”, skriver Accura, som rådgav Roche under opkøbet af OBI Medical ApS.

Professor Stephen Rees