SUND professor udpeget til Kulturministeriets Forskningsudvalg

Professor Pascal Madeleine er blevet udpeget som medlem af Kulturministeriets Forskningsudvalg

Last modified: 03.04.2019

Kulturministeriet har udpeget en af kerneaktørerne bag etableringen af idrætsstudier og idrætsforskning på Aalborg Universitet som nyt medlem af ministeriets Forskningsudvalg. Kulturministeriets Forskningsudvalg (KFU) har til opgave at rådgive og afgive indstillinger til Kulturministeriet om forskning og forskningspolitik på idræts- og kulturområdet.

Professor Pascal Madeleine fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND) ser frem til at tage del i udvalgets arbejde fra 1. april 2019:

- Jeg har gennem hele min karriere fulgt udviklingen i dansk og international forskning inden for idræt. Området er i vækst, og det øger naturligvis min motivation for at deltage i KFU’s arbejde. I udvalgsarbejdet får jeg nu mulighed for at deltage i beslutninger om, hvad der skal prioriteres i idrætsforskningen på tværs af felterne. Jeg ser frem til de nye udfordringer og til at bringe min viden i spil på en anderledes måde i interaktion med de øvrige medlemmer. Jeg er meget beæret over udnævnelsen, fortæller Pascal Madeleine.

Fra ph.d.-studerende til forskningsgruppeleder

Pascal Madeleine har forsket inden for idrætsrelaterede områder i mere end 25 år. Forskerkarrieren startede han som ph.d.-studerende ved Aalborg Universitet, og han har sideløbende undervist i en række fag inden for fysiologi, ergonomi, måleteknikker, biomekanik og signalbehandling på AAU’s bacheloruddannelse i idræt og kandidatuddannelsen i idræt og idrætsteknologi. Pascal Madeleine er i dag leder af forskningsgruppen Sport Sciences på Institut for Medicin og Sundhedsteknologi. Fokusområderne for hans forskning er koncentreret om belastningsskader i relation til arbejde og idræt – og publikationslisten har rundet 200 artikler i fagfællebedømte internationale tidsskrifter.

Institutleder Kim Dremstrup betragter udpegelsen af Pascal Madeleine som et meget æresfuldt hverv med stor værdi for instituttet og for Aalborg Universitet.

- Udnævnelsen understreger synligheden af vores idrætsforskning på AAU og vores stærke kompetencer på området. Vi har de seneste år arbejdet på at styrke vores forskningskapacitet inden for idrætsvidenskab. Det er lykkedes, og det er naturligvis en ære, at vi nu kan bidrage til Kulturministeriets arbejde med de overordnede rammer, forklarer Kim Dremstrup.